Ωφέλη κολύμβησης


Αθλητές του Άλμπατρος

Για την ανάπτυξη της κολύμβησης ο καθηγητής - προπονητής - υπεύθυνος στην ομάδα του ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ Ηλιούπολης κος Μπέκας Κώστας μας συμβουλεύει:

«Η κολύμβηση είναι ένα από τα σπουδαιότερα αθλήματα για μικρές και μεγάλες ηλικίες. Το να μην γνωρίζει κάποιος ένα άθλημα δεν είναι και τόσο σπουδαίο εάν όμως δεν γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα της κολύμβησης αυτό μπορεί να σταθεί και μοιραίο σε κάποια δύσκολή στιγμή της ζωής του. Για αυτό λοιπόν όλοι οι γονείς θα πρέπει να φέρουν κοντά στο άθλημα της κολύμβησης τα παιδιά τους και να μην τα πάρουν αν δεν μάθουν να κολυμπούν σαν δελφίνια!!

Εκτός αυτού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κολύμβηση βοηθά σε ορισμένες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος (αλλεργικό ή βρογχικό άσθμα), επίσης σε ορισμένες ορθοπεδικές παθήσεις όπως κύφωση, σκολίωση κλπ., σε αποκατάσταση τραυμάτων (σπασίματα ή διάφορες άλλες παθήσεις των οστών ή μυϊκών συστημάτων). Επίσης βοηθά στην πολύ καλή γύμναση όλου του μυϊκού συστήματος του ανθρώπινου σώματος.

Ελλάδα δυστυχώς μολονότι περιβρέχεται στα 75% από θάλασσα μόνο το 23% του πληθυσμού γνωρίζει σωστή και ορθή κολύμβηση. Μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας θα ήθελα να κάνουμε μα πρόταση: η κολύμβηση να γίνει υποχρεωτική στα σχολεία όπως ήταν παλιότερα όπου βέβαια υπάρχουν κολυμβητήρια ή ακόμη και σε θάλασσα, ούτως ώστε όλα τα ελληνόπουλα να μάθουν να κολυμπούν σωστά, κάτι το οποίο θα τους βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή τους.»